Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fsdwebta/web-sitetasarim.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fsdwebta/web-sitetasarim.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fsdwebta/web-sitetasarim.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684
Web Geliştirme Trendleri

Web Geliştirme Trendleri 2019

Web geliştirme trendleri; akıllı web geliştiriciler, sürekli değişen web geliştirme dünyasında uyum sağlama yollarını arıyorlar. Trendler ortaya çıktıkça yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır. Hiç kimse web geliştirmenin 20 yıl önce bugün nereye geleceğini hayal edemezdi, bu yüzden önümüzdeki on yılların ne tutacağını kimse bilemez.

Web geliştirme trendleri

Web geliştirme trendleri

En yeni web geliştirme trendlerinin zirvesinde kalmak, sonunda henüz var olmayan bir işe girmenize yardımcı olabilir. İşte 2019’da dikkat edilmesi gereken  geliştirme eğilimlerinin bir özeti:

1. Progressive Web Uygulamaları

Duyarlı olmak artık yeterli değil; bugünün web sitelerinin ilerici olması gerekiyor. Aşamalı web uygulamaları, yerel mobil uygulamalara benzeyen web siteleridir. Bu nedenle, kullanıcının tarayıcıya, ekran boyutuna ve cihaz özelliklerine uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Çalıştırmak için yerel cihaz özelliklerinden yararlandığından, aşamalı web uygulamaları çevrimdışı bile çalışır. Geleneksel web sitelerinden aşamalı web uygulamalarına geçiş yapan şirketler daha yüksek dönüşüm ve müşteri katılımı elde etmişlerdir. PWA.Rocks , ilham için ilerici uygulamaların birçok örneğine sahiptir.

2. Ön Çerçeve Altyapıları

Projelerinizi oluşturmak için React, Vue.js veya Angular gibi bir ön uç çerçevesi kullanmıyorsanız, 2019 başlamak için iyi bir yıl bu yıldır. Bu çerçeveler, kullanıcı deneyimini optimize etmeye odaklanabilmeniz için geliştirmenin sıkıcı yönlerini düzenleyen araçlarla birlikte gelir.

3. Statik ve Tek Sayfa Web Siteleri

Jekyll, Gatsby veya Hugo gibi yapılar hızlı bir şekilde basit statik web sayfaları oluşturabilir . Statik sayfalar dinamik sayfalardan daha hızlı ve daha güvenlidir ve API ve Markdown yardımıyla statik sayfalara dinamik içerik ekleyebilirsiniz. Son derece meraklıysanız, web sitenizi tek bir sayfaya düşürebilirsiniz.

4. GraphQL Değiştirdi REST API’leri

Facebook tarafından geliştirilen GraphQL , REST API’lerini hızlıca değiştiren bir sorgu dilidir. Ön uçunuzu arka uçtan ayırmak ve sunucu verimliliğini artırmak için kullanılabilir.

5. Çapraz platform Uygulamaları

Çoğu insan internette gezinmek için birden fazla cihaz kullanır. Aslında, Amerikalı tüketicilerin üçte birinden fazlasının bir akıllı telefonu, bilgisayarı ve tableti var. Bu nedenle, farklı cihazlar arasında çalışan ve senkronize çalışan uygulamalar yapmak gittikçe önem kazanıyor. Elektron ve IONIC gibi çerçeveler bu bölümde özellikle yardımcı olabilir.

6. Web Bileşenleri

Stencil gibi web bileşeni derleyicileri , kendi özel öğelerinizi yaratmanızı kolaylaştırır. Web bileşenleri oldukça yeniden kullanılabilir, bu nedenle gelecekteki projeler için kullanışlı olabilirler.

7. Sunucusuz Uygulamalar

Kendi sunucunuzu yönetmek 2018’dir. Nuclio gibi sunucusuz çerçeveler, iş yükünüzü azaltmak, ölçeklendirmeyi geliştirmek ve kullanılmayan kaynaklarda tasarruf etmek için bulut teknolojisini kullanmanızı sağlar. AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud gibi büyük bulut sağlayıcılarının tümü sunucusuz hizmetleri destekler.

8. Makine Öğrenimi

Makine öğrenmesi mucizesi, programların kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni bilgiler toplamasını ve sentezlemesini sağlar. TensorFlow, kendi JavaScript öğrenme modellerinizi sadece JavaScript kullanarak yapmak için mükemmel bir araçtır, ancak projelerinize göreceli kolaylıkla görüntü tanıma yetenekleri eklemek için AWS Rekognition gibi hizmetleri de kullanabilirsiniz.

9. Müşteri Hizmetleri Sohbet Grupları

Yapay zeka, botların müşterilerin sorularını yanıtlayabildiği ve sorunları insanlardan daha verimli çözebileceği noktaya koydu. Gartner , bu yıl sonuna kadar endüstrisi için toplam gelirlerde yüzde 70’lik bir artış öngördü .

10. Push Bildirimleri Bültenleri Değiştirin

Push bildirimleri artık yalnızca mobil uygulamalar için değil; geleneksel e-posta bültenini hızla değiştiriyorlar. Kullanıcılar ve geliştiriciler, dağınık gelen kutuları yerine araç çubuğundaki gizli bildirimleri tercih eder.

11. Düşük Kod, Daha Az Sorun

Google App Maker ve Microsoft PowerApps gibi düşük kod geliştirme platformları, acemi web tasarımcıları için geliştirme çubuğunu geliştirme sürecini kolaylaştırarak düşürdü. Bir kod satırı yazmanıza gerek kalmadan daha karmaşık projelerin mümkün olmasını bekleyin.

12. CSS Değişkenleri

Özel özellikler olarak da adlandırılan CSS değişkenleri, düzenlerinizi en az kodlamayla ayarlamanıza olanak tanır. Özellikle ızgara tabanlı tasarımda kullanışlıdır. Houdini adlı yeni bir API grubu, CSS’yi daha da genişleterek, çoklu dolgulara ihtiyaç duymadan etkileşimli, yüksek performanslı animasyonlar üretebilir.

13. Ortam Tasarımı

İnsanlar ekranlara her zamankinden daha fazla bakarak daha fazla zaman harcıyorlar; Örneğin, masOS Mojave, günün saatine göre değişen masaüstü arka planları ile gelir ve bazı hava durumu uygulamaları, kullanıcı arayüzünü hava durumuna göre değiştirir. Dış ortam tasarım elemanlarının popülaritesinin arttığını görmek dışında.

14. Eğitim İçeriği

Beceri paylaşımı ve benzeri çevrimiçi öğrenme toplulukları artık herkesin herhangi bir konuda ders almasına ve ders vermesine izin veriyor. Bu nedenle, web geliştiricileri için akademi dışındaki tomurcuklanma için daha fazla fırsat olacak ve bu da alana yeni bakış açıları getirecektir. Kapak tarafında, kullanıcılar öğrenmeye isteklidir, bu nedenle web sitenize veya uygulamanıza eğitimsel yönler eklemek, yeni gözbebekleri çekeceğinizden emin olabilir.

15. Serbest Biçimli Tasarım

Altyapılar, web sitelerini daha hızlı ve daha kolay gezinmenizi sağlar, ancak her şeyin homojen görünmesini sağlar. Artık internet erişimi olan herkes web okuryazar olduğu için, geliştiricilerin kullanıcının dikkatini çekmek için kelimenin tam anlamıyla kutunun dışında düşünmeye başlaması gerekiyor. Geçtiğimiz birkaç yıl tamamen düz çizgiler, keskin kenarlar ve dışbükey şekiller hakkında olsa da, 2019 daha soyut tasarımlara doğru bir paradigma kayması getirebilirdi. Başka bir deyişle, clip-pathve gibi CSS özelliklerinde rahat olmalısınız shape-outside.

16. Bias Hakkında Daha Geniş Konuşmalar

Algoritmalar matematiksel formüllere dayanarak kararlar verir, ancak bu formüller bazen yaratıcılarından dolaylı önyargılar içerir. Örneğin, Google’ın yüz tanıma teknolojisi başlangıçta, teknoloji endüstrisinde daha fazla çeşitliliğe duyulan ihtiyaç konusunda daha geniş bir sohbete yol açan farklı ırklardan kullanıcıları tanımlamak için mücadele etti. Kullanıcılarınızın çeşitliliğini göz önünde bulundurun ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için mümkün olduğunca çok perspektif araştırın.

17. DesignOps

Daha küçük şirketler, ajansları kullanmaktan pazarlama ihtiyaçları için kurum içi ekipleri işe almaya geçtikçe, muhtemelen DesignOps yaklaşımını benimsemeye başlayacaklar. DesignOps, web tasarımını işletmelerin diğer tüm yönleriyle bütünleştirme fikrine dayanır. Özel bir DesignOps ekibine ihtiyacınız yoktur, ancak bir DesignOps kültürü geliştirmeyi deneyin.

18. Hikayeleri Anlatılan Web Siteleri

Başarılı markalar, hikaye anlatıcılığının gücünü biliyor. Kullanıcılarınız için tutarlı bir anlatım deneyimi oluşturmak, marka sadakati oluşturmak için çok önemlidir. Awwwards.com , hikaye anlatıcılığını kullanıcı deneyimine başarıyla dahil eden yüzlerce web sitesini gösterir.

19. Sesli Arama

Sesli arama sorguları son on yılda patladı. Gençlerin ve yetişkinlerin yaklaşık yarısı, her gün Siri veya Alexa gibi bir ses yardımcısı kullanıyor . Bu nedenle, geliştiricilerin sonunda sesle arama işlevini web sitelerine eklemeleri gerekecek. Neyse ki, sesli arama tanıma özelliği eklemek için zaten API’ler var.

20. API-İlk tasarım

Geliştirme ekiplerinin önce tasarıma odaklanması ve daha sonra API’ler hakkında endişelenmesi yaygın bir uygulamadır, ancak web özellikli cihazların çoğalması, API’lerin yönetilmesinin giderek zorlaştığı anlamına gelir. İhtiyacınız olan API’lerle başlamak ve ardından tasarıma odaklanmak basit bir çözümdür.

 

HEMEN ARA
Open chat
Powered by